.

Prista Oil Holding a făcut parte din Lubricants Sustainability Forum

01-03-2024

La sfârșitul lunii noiembrie 2023, Prista Oil Holding a participat la Lubricant Sustainability Forum: un eveniment revoluționar desfășurat la Berlin, Germania, dedicat promovării practicilor de sustenabilitate în industria lubrifianților.

Green Deal și atingerea „neutralității carbonului” până în 2050 a fost unul dintre subiectele principale ale evenimentului. Unul dintre obiectivele specifice ale Green Deal este eliminarea așa-numitului model liniar al economiei, cu implementarea ulterioară a economiei circulare și a managementului deșeurilor.

Pentru a rămâne competitive, companiile sunt obligate să lucreze în mai multe domenii cheie, cum ar fi alternativele de reciclare (utilizarea uleiurilor de bază re-rafinate), ținând cont de amprenta de carbon și străduindu-se continuu să o reducă, îmbunătățind beneficiile produselor utilizate ( durata de utilizare extinsă, economii de combustibil etc.), utilizarea de substanțe chimice sigure (modificări la directivele REACH și CLP în acest sens) și achizițiile publice ecologice ale UE.

Implementarea Directivei de raportare a durabilității corporative și introducerea practicilor de mediu, sociale și corporative este primul pas pe care Prista Oil Holding îl face în această direcție. Procesul a început la începutul anului 2024 cu pregătirea unei evaluări a sustenabilității - o analiză a aspectelor sociale, de inovare, de guvernanță, de mediu și economice. Scopul Companiei este ca rapoartele să fie auditate și verificate până la sfârșitul anului și să elaboreze un plan de îmbunătățire continuă și noi ținte. Procedând astfel, Prista Oil ține pasul cu tendințele din industrie și se pregătește pentru provocările care urmează.

Inapoi